Україна

Верховна Рада відправила у відставку міністра охорони здоров’я

Верховна Рада відправила у відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова. За відповідне рішення проголосувало 292 депутати, повідомляє 1News.

фото 1News

Подання на відставку до Верховної Ради зробив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Аргументуючи необхідність відставки глави МОЗ України, прем’єр-міністр розповів про недостатні темпи вакцинації, а також недостатню комунікацію Степанова відносно боротьби з коронавірусом.

Степанов, виступаючи з трибуни, заявив про те, що план вакцинації насправді провалений у всьому світі і до того ж в Україні немає свого виробництва вакцин.

При цьому він додав, що не зважаючи на складні умови, Україні вдалось законтрактувати 42 млн доз, які надійдуть вже в цьому році. Степанов окремо зазначив, що значну роль у контрактуванні вакцин зіграв і Президент України Володимир Зеленський.

«Я маю чіткий план, як подолати коронавірус і побудувати якісну медицину. Для цього потрібно дві складові – час і ваша підтримка», – підсумував Максим Степанов перед голосування за його відставку.

Раніше сьогодні Верховна Рада схвалила відставку міністра економічного розвитку Ігоря Петрашка.

Також сьогодні Верховна Рада відправила у відставку міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Нагадаємо, що міністр інфраструктури Владислав Криклій та міністр економічного розвитку Ігор Петрашко написали заяви про звільнення.

Також прем’єр-міністр зробив подання до Верховної ради на звільнення міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Степанов сам заяву про звільнення не писав і комітет з охорони здоров’я подання на звільнення не підтримав.

На посаду міністра інфраструктури пропонується кандидатура діючого глави «Укравтодору» Олександра Кубракова. На посаду міністра економіки – главу Податкової Олексія Любченка.

Кандидатом на посаду глави МОЗ є головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Back to top button