Україна

Верховна Рада України поповниться трьома новими депутатами

Всі три мандати відійдуть пропрезидентській партії "Слуга народу"

Центральна виборча комісія (ЦВК) України встановила результати проміжних виборів народних депутатів України в округах у Черкаській та Херсонській областях, які відбулися 31 жовтня. Також комісія визнала обраним нардепом наступника Ірини Верещук, яка стала міністеркою.

Всі три мандати відійдуть пропрезидентській партії “Слуга народу”, – повідомляє 1News.

За результатами голосування в окрузі №184 у Херсонській області депутатом обрали Сергія Козиря. За нього проголосували 62,6 відсотка виборців. Козир до жовтня очолював Херсонську обласну державну адміністрацію (ОДА).

В окрузі №197 Черкаської області переміг мер міста Золотоноша Віталій Войцехівський,. За нього проголосували 46,1 відсотка виборців. Обидва кандидати висувалися від “Слуги народу”.

Крім того, ЦВК визнала обраним депутатом Верховної Ради Сергія Кострійчука, включеного до виборчого списку “Слуги народу” під №140, замість Верещук, яку напередодні призначили міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Кострійчук раніше працював помічником народного депутата Олександра Корнієнка, нинішнього першого віцеспікера Ради.

Вони зможуть бути зареєстровані нардепами після того, як подадуть до ЦВК документи, що підтверджують звільнення з посад, несумісних з депутатським мандатом. Офіційно приступити до виконання нових обов’язків вони зможуть після складення присяги у сесійній залі парламенту.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button