Україна

Верховна Рада ухвалила закон про індустріальні парки

В індустріальних парках зможуть розміщуватися офіси компаній, фінансові, рекламні та маркетингові установи, освітні заклади, наукові парки тощо

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроєкт про індустріальні парки.

Про це інформує 1NEWS.

Згідно з текстом законопроєкту, в індустріальних парках зможуть розміщуватися такі об’єкти, як офіси керівних компаній учасників індустріальних парків, фінансові, рекламні та маркетингові установи, освітні заклади, зокрема дошкільні, наукові парки, акселератори, інноваційні лабораторії, зали для конференцій, пожежні частини, складські приміщення та об’єкти логістичної інфраструктури, а також низка інших об’єктів.

Законопроєкт також передбачає повну або часткову компенсацію з бюджету відсоткової ставки за кредитами на облаштування і ведення госпдіяльності в індустріальних парках для їхніх учасників.

Передбачається й фінансування на безповоротній основі облаштування індустріальних парків, забезпечення будівництва об’єктів суміжної інфраструктури – доріг, ліній зв’язку та інших комунікацій, необхідних для роботи таких парків.

Законопроєкт також передбачає компенсацію з державного і місцевих бюджетів на покриття витрат на підключення і приєднання до інженерно-транспортних мереж.

В ухваленому законопроєкті згадується й те, що Кабінет Міністрів має виділити в держбюджеті на 2022 рік щонайменше 2 мільярди гривень для реалізації норм законопроєкту.

Як зазначено в проєкті закону, учасниками індустріальних парків зможуть бути ІТ-компанії, підприємства переробної промисловості, переробки промислових та побутових відходів (крім поховання відходів), а також суб’єкти науково-технічної діяльності.

Водночас на території таких парків не може бути розміщено виробництво підакцизних товарів, окрім виробництва автомобілів, мотоциклів, причепів та низки інших транспортних засобів.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button