Україна

Верховна Рада ухвалила “ресурсний” законопроект

У Міністерстві фінансів очікують, що запровадження норм, передбачених законопроектом 5600, дасть можливість отримати додаткові надходження до бюджету обсягом 30 млрд грн

Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень” (№5600), який ще називають “ресурсним”.

Про це інформує 1News.

Документом запроваджується мінімальне податкове зобов’язання щодо земельної ділянки. У середньому доведеться сплатити 1,4 тисячі гривень за гектар землі на рік. Водночас у документі зменшується з 2 га до 0,5 га мінімальна площа землі фермерського господарства, що дає можливість переходу на спрощену систему оподаткування.

Також встановлюється 18%-й податок на доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції на суму, що перевищує 12 розмірів мінімальної заробітної плати (6500 гривень).

Законом виключаються з платників єдиного податку 4-ї групи платники, основним видом діяльності яких є розведення свійської птиці (крім курей).

Окрім того, запроваджується податок з доходу отриманого від продажу протягом року другого об’єкта нерухомості – розмір ставки 5%, а третій та наступні – оподатковуватимуться ставкою у 18%.

Також підвищуються ставки екологічного податку, рентної плати за користування надрами та ставки акцизного податку на алкоголь сигарети.

Встановлюється обмеження у праві виїзду керівника юридичної особи – боржника за кордон.

Джерело: УНН

Back to top button