Україна

Верховна Рада ратифікувала угоду про британський кредит для розвитку ВМС України

Рамкова угода передбачає надання Україні кредитної підтримки на суму до 1,7 мільярда фунтів стерлінгів (майже 66 мільярди гривень) для закупівлі та обслуговування двох протимінних кораблів, спільного будівництва та обслуговування восьми ракетних катерів та фрегата

Верховна Рада ратифікувала Рамкову угоду між урядами України та Великобританії про кредитну підтримку розвитку спроможностей Військово-Морських Сил (ВМС) України.

Ратифікація угоди запускає внутрішньодержавну процедуру, що сприяє започаткування спільних з Великобританією проєктів з підтримки ВМС України, – інформує 1News.

Рамкова угода передбачає надання Україні кредитної підтримки на суму до 1,7 мільярда фунтів стерлінгів (майже 66 мільярди гривень) для закупівлі та обслуговування двох протимінних кораблів, спільного будівництва та обслуговування восьми ракетних катерів та фрегата.

Також планується постачання і модернізація озброєння для наявних суден та консультаційно-технічна підтримка будівництва військово-морської інфраструктури.

Ця фінансова підтримка має допомогти Україні дати відповідь на наявні в регіоні загрози, водночас надаючи переваги для розвитку кораблебудівної галузі Великобританії.

Угоду було підписано у Лондоні у листопаді 2021 року. Україна має отримати кредити за контрактами в рамках угоди не пізніше 31 грудня 2024 року.

Незабаром після підписання угоди, міністерство закордонних справ Росії заявило, що такий крок з боку Великобританії сприятиме зростанню нестабільності в Європі.

“Ми розцінюємо цей факт як черговий практичний доказ нарощування британської військової активності у країнах, що межують з РФ, зокрема, в Україні”, – сказала речниця російського МЗС Марія Захарова.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button