Україна

Верховна Рада призначила нового першого віце-спікера

Верховна Рада проголосувала за призначення голови політичної партії «Слуга Народу» Олександра Корнієнка на посаду першого віце-спікера парламенту. За відповідне рішення віддали свої голоси 256 нардепів, повідомляє 1News.

фото 1News

Перед призначенням Корнієнко з трибуни заявив, що ключовим його завданням на посаді стане проведення комплексної реформи парламентських процедур.

Нагадаємо, жовтня Верховна Рада призначила Руслана Стефанчука Головою парламента.

Перед цим було звільнено з цієї посади Дмитра Разумкова, який працював на ній два роки поспіль.

Разумков тепер є народним депутатом і стверджує, що входить до фракції “Слуга народу”, хоча з партії він вийшов після того, як його спризначили спікером Верховної Ради.

У 2020 році Олександр Корнієнко та лідер фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія стали учасниками сексистського скандалу. Під час прес-конференції, коли нардепи думали, що мікрофони журналістів вимкнені, вони обговорювали колег Ірину Аллахвердієву та Тетяну Домбровську, використовуючи при цьому епітети «корабельна сосна» та «робоча баба».

Згодом Корнієнко приніс вибачення жінкам.

У вересня 2020-го Корнієнко знову потрапив у сексистський скандал, коли заявив, що в “Слузі народу” заборонили висувати кандидатами на місцеві вибори “коханок і нянь”.

Back to top button