Україна

Верховна Рада призначила нового міністра внутрішніх справ

Верховна Рада погодила призначення народного депутата від «Слуги народу» Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ, повідомляє кореспондент 1News.

фото 1News

За відповідне рішення проголосував 271 депутат.

Зазначимо, що перед голосуванням Монастирський заявив про конфлікт інтересів і тому він утримається за призначення самого себе.

В той же час Монастирський заявив, що збирається зосередитися на питаннях боротьби із організованою злочинністю, злодіїв у законі, налагодженні відносин між поліцією, громадою та місцевою владою, безпеки  дорожнього руху, боротьбі з наркотиками та цифрорвізації роботи МВС.

Окремо він заявив про необхідність посилення захисту державного кордону – зокрема через будівництво ефективно облаштованого кордону по всьому периметру держави.

Також Монастирський звернув увагу на зміцнення оборони країни, повернення Криму та миру на Донбасі.

Монастирський одразу після голосування написав заяву про складання повноважень народного депутата і склав присягу члена Кабінету міністрів.

Нагадаємо, Монастирський був нардепом від «Слуги народу». Також він працював в організації «Український інститут майбутнього», який пов’язаний із заступником міністра внутрішніх справ Антоном Геращенком, який працював разом із попереднім главою МВС Арсеном Аваковим.

Арсена Авакова Верховна Рада звільнила з посади 15 липня. До цього він працював міністром більше семи років.

Back to top button