Україна

Верховна Рада проведе позачергове засідання, щоб попросити в США статус основного союзника поза НАТО

У парламенті зареєстровано відповідний законопроект

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія не бачить перешкод для розгляду звернення Верховної Ради до Конгресу США щодо надання Україні двостороннього статусу основного союзника Сполучених Штатів Америки поза НАТО на позачерговому засіданні парламенту в найближчий четвер.

Про це інформує 1NEWS.

Він нагадав, що позачергове засідання для ухвалення звернення ВР до конгресу США ініціював народний депутат Олексій Гончаренко (фракція “Європейська солідарність”), проте напередодні робочого візиту президента України Володимира Зеленського до США вирішили його розгляд відкласти.

“Я особисто попросив його (Гончаренка – ІФ) відкласти це питання до наступного сезону, тому що не зрозуміло було, які можуть бути результати нашого візиту до США. Наразі сезон вже настав і я не бачу перешкод, щоб цього не зробити”, – наголосив Арахамія.

Як повідомлялося, в парламенті зареєстровано проект постанови про звернення Верховної Ради до Конгресу США щодо надання Україні двостороннього статусу основного союзника Сполучених Штатів Америки поза НАТО (MNNA) (№ 5380).

Джерело: Інтерфакс-Україна

Back to top button