Україна

Верховна Рада провалила голосування за відтермінування касових апаратів

Відтак, вимога про касові апарати для тих, хто обрав спрощену систему оподаткування для свого бізнесу, має запрацювати з 1 січня 2022 року, як і планувалося раніше

Депутати провалили голосування за те, щоб відтермінувати обов’язкове застосування касових апаратів (РРО – реєстраторів розрахункових операцій) для ФОП.

У сесійній залі забракло голосів навіть для того, щоб внести розгляд відповідного законопроєкту у порядок денний: “за” проголосували лише 102 депутати при необхідних 226, – інформує 1News.

Відтак, вимога про касові апарати для тих, хто обрав спрощену систему оподаткування для свого бізнесу, має запрацювати з 1 січня 2022 року, як і планувалося раніше.

Засідання супроводжувалось протестами ФОПів, які переростали у сутички з поліцією.

Розгляд питання на спеціально скликаному позачерговому засіданні відбувався практично при порожній залі, в якій біли присутні переважно представники опозиційних фракцій.

У проєкті закону автори пропонували відтермінувати обов’язковість касових апаратів ще на рік – до початку 2023 року.

Це мало поширюватись на тих платників єдиного податку 2-4 груп, річні доходи яких не перевищують 220 розмірів мінімальної зарплати (зараз це 1,3 млн грн).

Автори проєкту закону пояснили ініціативу тим, що хочуть підтримати малий бізнес, який постраждав від карантинних обмежень, а відтак “виникла необхідність чергового відтермінування строків розширеного застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку”.

Вимогу про обов’язкове застосування касових апаратів відкладали вже кілька разів, – останнє перенесення було з 1 квітня 2021 року на 1 січня 2022 року.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button