Україна

Верховна Рада проголосувала за реорганізацію “Укроборонпрому”

Державне унітарне комерційне підприємство стане акціонерним товариством

Верховна Рада України підтримала реорганізацію концерну “Укроборонпром”.

Державне унітарне комерційне підприємство стане акціонерним товариством, 100 відсотків акцій якого належатимуть державі, – інформує 1NEWS.

Реформа передбачає перетворення державних і казенних оборонних підприємств, що входять до складу “Укроборонпрому”, на господарські товариства, які є гнучкими за своєю організаційно-правовою формою.

При цьому єдиним власником (акціонером) перетворених підприємств державного ОПК буде держава в особі Кабінету Міністрів України.

Господарські товариства згрупують у науково-виробничі об’єднання за галузевим принципом: бронетехніка, радарні системи, високоточне озброєння і боєприпаси, морські системи, авіаремонт і спецекспортери.

Вертикально інтегрована модель управління дозволить структурно перезавантажити 118 розрізнених підприємств “Укроборонпрому”, 21 із яких розташовані на тимчасово окупованих територіях.

Закон запровадить сучасну модель корпоративного управління на перетворених підприємствах – учасниках концерну, яка покликана убезпечити їх від корупційних ризиків, конфлікту інтересів і прямого політичного впливу” і залучати прямі, зокрема іноземні, інвестиції.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button