Україна

Верховна Рада проголосувала за реформу СБУ

В доопрацьованому законопроекті закладені такі концептуальні зміни як закріплення контррозвідувальної діяльності, захисту національної державності та охорони державної таємниці, як пріоритетні напрямки діяльності СБУ

Парламентарі ухвалили за основу законопроект про реформу Служби безпеки України.

Відповідне рішення підтримали 285 народних депутатів України, передає 1NEWS.

“В доопрацьованому законопроекті закладені такі концептуальні зміни як закріплення контррозвідувальної діяльності, захисту національної державності та охорони державної таємниці, як пріоритетні напрямки діяльності СБУ. Розширено повноваження у сфері протидії розвідувально-підривній діяльності та боротьбі з тероризмом”, – сказала заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла.

Проект закону №3196-д замінює закони України “Про Службу безпеки України” і “Про загальну структуру і чисельність Служби безпеки України” та передбачає зміни до 26 законів і кодексів. Зміни, зокрема, дають можливість звільнити СБУ від непритаманних для цієї служби функцій. Так, серед іншого, ліквідовуються спецпідрозділи СБУ по боротьбі із корупцією та організованою злочинністю.

Джерело: УНН

One Comment

  1. Не пішить фігню, спецпідрозділ СБУ по боротьбі із корупцією та організованою злочинністю не ліквідують, йому міняють назву!

Back to top button