Україна

Верховна Рада проголосувала за нову схему розмитнення “євроблях”

Проект закону передбачає зниження вартості розмитнення транспортних засобів, яке коштуватиме не більше 1000 євро

Верховна Рада України підтримала законопроекти про нову схему розмитнення “євроблях”.

Так, проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України № 4643-д підтримало 259 нардепів, № 4644-д про зміни до Митного кодексу України – 293 народних обранці, – передає 1NEWS.

“Протягом 180 днів митне оформлення транспортних засобів, не більше одного транспортного засобу на одну фізичну особу, які були завезені на територію України до 31.12.2020 року, здійснювати за новою формулою, яка не залежить від вартості автомобіля, а лише від віку, об’єму та типу двигуна транспортного засобу”, – заявив нардеп від “Слуги народу” Олександр Ковальчук, представляючи законопроект № 4643-д в парламенті.

Водночас, зі слів Ковальчука, оподаткування не застосовуватиметься до автівок, які не відповідають екологічним нормам “ЄВРО-2” або мають походження, чи ввозяться з держави-агресора чи окупованих територій.

Проект закону передбачає зниження вартості розмитнення транспортних засобів, яке коштуватиме не більше 1000 євро.

Пов’язаний з попереднім, проект закону № 4644-д передбачає спрощення митного оформлення “евроблях”, ввезених в Україну до 31 грудня 2020 року в режимах тимчасового ввезення, за умови добровільної сплати до бюджету 8500 грн та дотримання вимог, передбачених проектом №4643-д щодо сплати акцизного податку та ПДВ, який нараховується на суму акцизу.

Джерело: УНН

Back to top button