Україна

Верховна Рада підтримала законопроєкт про заочне засудження

Законопроєкт передбачає законодавчі інструменти для оголошення людей в розшук і ухвалення рішення про заочний арешт

Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроєкт про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо вдосконалення окремих положень у зв’язку зі здійсненням спеціального досудового розслідування.

Про це інформує 1NEWS.

Цей документ пропонує внести зміни до Кримінального процесуального кодексу та визначити, що для оголошення в розшук є підстави, “коли місце перебування підозрюваного невідоме, і коли підозрюваний ухиляється від явки на виклик слідчого, прокурора, слідчого судді або суду за умови його належного повідомлення про такий виклик, і існують обґрунтовані підстави вважати, що він виїхав і або перебуває в іншій країні або на тимчасово окупованих територіях України”.

“Для того, щоб зараз заочно засудити людину – всіх тих, хто наразі перебуває в Росії, на окупованих територіях, “беркутівців”, які втекли, потрібно людину оголосити в міждержавний або міжнародний розшук. У міждержавний ми не можемо оголосити, оскільки це тільки у країнах СНД. Росія нам говорить, що: ми не видамо цю людину, оскільки це не відповідає державним інтересам Російської Федерації”, – сказала членкиня комітету Ради з питань правоохоронної діяльності Олександра Устінова.

Тому, за її словами, Україна повинна мати інструмент для оголошення у розшук та заочного засудження тих осіб, які котрі перебувають у Росії та на непідконтрольних територіях.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button