Україна

Верховна Рада 26 березня проведе позачергове засідання через акції протесту біля Офісу Президента

Парламент розгляне не лише питання щодо мітингу під Офісом Президента, але й низку інших питань, серед яких можуть бути “євробляхи”

Позачергове засідання Верховної Ради щодо оцінки подій, що відбулися ввечері в суботу, 20 березня, під будівлею Офісу Президента відбудеться в п’ятницю, 26 березня.

Про це УНН повідомив народний депутат від партії “Слуга народу” Олексій Устенко, – інформує 1NEWS.

За його словами, ВР розгляне не лише питання щодо мітингу під ОП, але й низку інших питань, серед яких можуть бути “євробляхи”.

Нагадаємо, 20 березня під стінами ОП відбулася акція з вимогою звільнити активіста Сергія Стерненка та інших політв’язнів. Мітингувальники палили фаєри і кидали шумові гранати, на фасаді будівлі ОП активісти червоною фарбою нанесли написи.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко назвав дії протестувальників під будівлею ОПУ проплаченою провокацією, з метою дискредитації правоохоронців.

Він зазначив, що “розумні дії керівництва поліції завадили планам провокаторів”.

В Офісі президента України також заявили, що учасники акції, які били вікна і палили вогонь на Банковій, намагалися спровокувати правоохоронців.

Пізніше в ОП уточнили, що розмір збитку, завданого державі внаслідок дій протестувальників, за попередніми даними, становить приблизно 2 млн грн.

Джерело: УНН

Back to top button