Україна

Верещук звернулася до вчителів на окупованих територіях


“Давайте чесно: на тимчасово окупованих територіях, до їх возз’єднання з Україною нормального життя не буде. Крім купи юридичних проблем є ще одна – Україна воюватиме за свої землі: тому тимчасово окуповані території можуть бути зоною бойових дій. Тут ми маємо бути чесними один з одним”, – додала вона.

 

При цьому, звертаючись до вчителів, Верещук зазначила, що “зараз опускається залізна завіса між цивілізацією та дикістю і багато жителів на тимчасово окупованих територіях зараз вирішують для себе: з якого боку паркану вони хочуть виявитися: з цього чи з того”.

 

Верещук наголосила, що неправильне рішення педагогів зараз може назавжди зруйнувати професійне життя.

 

“Не працюйте на окупантів. Просто переїжджайте на підконтрольну уряду України територію. Робота тут вам знайдеться. Якщо працюватимете на ворога, юридичної відповідальності, можливо, ви уникнете. Але ваша кар’єра педагога на цьому буде завершена. Також, звертаюся до батьків дітей тимчасово окупованих територій: “Не ведіть дітей навчатися до окупантських навчальних закладів. Переїжджайте на підконтрольну територію. Знаю, що важко. Розумію, без свого житла, без роботи, без друзів дуже тяжко. Але майбутнє тут із нами, а не там із ними”. Трохи терпіння, і все налагодиться. Переживемо і це. Діти потім будуть вдячні”, – додала вона.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button