Україна

Верещук заявила, що на Азовсталі назріває гуманітарна катастрофа

Верещук заявила, що на Азовсталі назріває гуманітарна катастрофа

Фото: facebook.com/vereshchuk.ukraine

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук

На Азовсталі назріває гуманітарна катастрофа. У людей закінчується їжа, вода та медикаменти.

 

Ситуація на Азовсталі набула ознак справжньої гуманітарної катастрофи. Про це у неділю, 1 травня, повідомила у своєму Telegram-каналі віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

 

Вона зазначила, що у людей, які перебувають на території металургійного комбінату Азовсталь, закінчується продовольство та вода.

 

“Продовжується маріупольська гуманітарна операція. За два перші дні ми евакуювали понад сто жінок, дітей та старих людей з території металургійного комбінату Азовсталь. Як відомо, на Азовсталі разом із захисниками Маріуполя залишаються заблокованими сотні цивільних осіб. Ситуація набула ознак справжньої гуманітарної катастрофи, у людей закінчується вода, їжа та медикаменти”, – зазначила вона.

 

Верещук нагадала, що багаторазові спроби евакуювати цивільних протягом останніх тижнів успіху не мали.

 

“Ситуацію під особистий контроль взяв президент Зеленський. 27 квітня відбулася зустріч президента України з генсеком ООН Антоніу Гутеррішем. За результатами зустрічі було досягнуто домовленості про спільну гуманітарну операцію України з ООН та Міжнародним Комітетом Червоного Хреста. Хоч би як складалася військова ситуація навколо Маріуполя, ми боротимемося за кожного нашого воїна та цивільного, які залишаються у місті. Маріупольська гуманітарна операція триватиме, доки не досягнемо своїх цілей – порятунку життів наших громадян”, – наголосила Верещук.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button