Україна

Верещук вимагає від РФ відкрити гуманітарні коридори з Маріуполя

Верещук вимагає від РФ відкрити гуманітарні коридори з Маріуполя

Фото: Пресс-служба Кабмина

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук

Йдеться про гумкоридор з Маріуполя до Бердянська для цивільних осіб. Також потрібен терміновий гуманітарний коридор із території комбінату Азовсталь для жінок та дітей.

 

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук звернулася до РФ із вимогою відкриття гуманітарних коридорів із Маріуполя.

 

“У зв’язку із загостренням ситуації в Маріуполі звертаюся до військово-політичного керівництва Російської Федерації. Ми вимагаємо відкриття гуманітарного коридору з Маріуполя до Бердянська для цивільних осіб. Окремо ми вимагаємо терміновий гуманітарний коридор з території комбінату Азовсталь для жінок, дітей та інших цивільних осіб,” – зазначила вона.

 

За словами Верещук, відмова відкривати зазначені гуманітарні коридори буде в майбутньому підставою для притягнення всіх причетних осіб до кримінальної відповідальності за військові злочини.

 

 

Також повідомлялося, що командир 36-ї окремої бригади морської піхоти майор Сергій Волина звернувся у листі до Папи Франциска з проханням про допомогу у порятунку мешканців Маріуполя.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button