Україна

Венедіктова звернулася до українців щодо Шарія

Венедіктова звернулася до українців щодо Шарія

Фото: Скриншот

Венедіктова прогнозує складнощі з екстрадицією Шарія

Анатолій Шарій за допомогою своїх юридичних радників намагатиметься переконати суд у виключно політичній основі притягнення його до кримінальної відповідальності, попередила генпрокурор.

 

Генпрокурор Ірина Венедіктова попросила українців, зокрема представників влади, стримати емоції щодо затриманого в Іспанії блогера Анатолія Шарія, аби його не відмовились видати Україні. Про це вона написала у Facebook у четвер, 5 травня.

 

За її словами, Офіс генпрокурора сьогодні підтвердив іспанському Мін’юсту намір запросити видачу Шарія на підставі раніше надісланого запиту про його тимчасовий арешт.

 

“Дуже прошу всіх небайдужих громадян утриматися від емоційних висловлювань на адресу затриманого підозрюваного у скоєнні держзради та порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак. Особливо прошу поводитися стримано представників влади: від правоохоронців до депутатів всіх рівнів”, – написала Венедіктова.

 

Вона пояснила, що Шарій із великою ймовірністю скористається законним правом відмовитися від спрощеної процедури видачі в Україну, тобто добровільної екстрадиції.

 

“Якщо саме так і станеться, то Анатолій Шарій за допомогою своїх юридичних радників може вдатися до використання різних тактик захисту, зокрема спробувати переконати компетентний суд у виключно політичній основі притягнення його до кримінальної відповідальності”, – наголосила вона.

 

Нагадаємо, вранці 5 травня СБУ повідомила про затримання Шарія в Іспанії, не наводячи подробиць. Його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених двома статтями КК України: ст.111 (державна зрада), ст.161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак).

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button