Україна

Велика Вітчизняна війна – Україна виходить з угоди СНД – 1News

Будівля Кабінету міністрів України


Фото з відкритих джерел

На думку українського уряду, подальша участь є недоцільною через агресію РФ

Кабінет міністрів України погодив проєкт закону “Про вихід з Угоди про увічнення пам’яті про мужність і героїзм народів держав — учасниць Співдружності Незалежних Держав у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 роківˮ. Про це йшлося під час сьогоднішнього засідання уряду, повідомив “Укрінформ”.

Як зазначається у пояснювальній записці до документа, подальша участь у такій Угоді є недоцільною з огляду на збройну агресію Російської Федерації проти України.

Відомо, що Угода про увічнення пам’яті про мужність і героїзм народів держав – учасниць СНД у Великій Вітчизняній війні була вчинена 3 вересня 2011 року у м. Душанбе та ратифікована із застереженням законом України від 18 квітня 2013 року.

1News за темою: У Кремлі заявили, що Мінські угоди більше не стоять на порядку денному

Нагадаємо, що 16 лютого Верховна Рада України ухвалила законопроєкт “Про вихід України з рішень про створення та діяльність Антитерористичного центру держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав” (№ 0065).

Зокрема відповідне рішення підтримали 309 народних депутатів.

Так, законодавчий акт передбачає вихід України з рішення про створення Антитерористичного центру держав-учасниць СНД, яке було підписано 21 червня 2000 року в Москві та ратифіковано ВР 4 жовтня 2001 року, а також вихід із рішення про Антитерористичний центр держав-учасниць СНД, підписаного 1 грудня 2000 року в Мінську та ратифікованого ВР 4 жовтня 2001 року.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button