Україна

Велика Британія проти Франції – Як Макрон вибиває Україну з-під ніг Джонсона – 1News

Дмитро Воронков

Дмитро Воронков

Політтехнолог, журналіст

Президент України Володимир Зеленський та президент Франції Емманюель Макрон


Reuters

Україна стала справжнім “скарбом” як інструмент у конкуруючих між собою іграх за зони впливу з боку європейських країн, де кожен намагається нав’язати власну політичну тактику і бачення ситуації.

Про це пише Дмитро Воронков на своїй сторінці в Facebook.

Велика Британія виступила з критикою на адресу Макрона, вважаючи, що він вийшов за рамки НАТО. Про це пише британське видання Daily Mail з посиланням на свої джерела в уряді.

Зокрема, як вважають в Лондоні, пропозиції, які зробив президент Франції Емманюель Макрон в ході своєї зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним, не були узгоджені з іншими партнерами Парижа.

По суті, ми спостерігаємо цікаве протистояння за лідерство в Європі, але вже з включенням нових активних учасників і спілок. У своєму пості “ХТО ВИГРАЄ НАЙБІЛЬШЕ ВІД АЛЬЯНСУ “UK-ПОЛЬЩА-УКРАЇНА”, я вже писав про те, хто мітить на місце головного “смотрящего” в Європі. І тільки після оголошення про даний союз в гру втрутилася і Франція, залучаючи у свою гру весь Веймарський трикутник (Польща, Німеччина, Франція).

Думаю, що британцям не подобається не тільки помірно успішні на публічному рівні дипломатичні успіхи Франції (не кажучи вже про методи, які взагалі-то істотно різняться від політики англійців), але і перетягування на свій бік Польщі.

На користь мого припущення також говорить той факт, що Макрон, по суті, діяв швидше в рамках пожвавлення “Нормандії”, тому не думаю, що він повинен був узгодити свої пропозиції щодо України з НАТО. А якщо вже говорити про Велику Британію, то вона вже і зовсім навіть не член ЄС. Тому апріорі не може бути ніяких зобов’язань з боку Франції. Вважаю, що це очевидно і британському керівництву, тому ситуація і не отримує широкого розголосу.

1News за темою: Велика Британія проти Росії: Чия армія сильніша?

Який контршаг може зробити Велика Британія? Як варіант – наростити резонанс навколо “союзу трьох” і прискорити переговорний процес з висвітленням деталей, які демонструватимуть політичні плюси Україні, Польщі, і звичайно ж США. Іншими словами, заручитися активною підтримкою інших країн. Сюди ж можна віднести поглиблене озброєння України та інформаційне нагнітання ситуації. Іншими словами, буде створюватися противага миролюбної політики французів на користь політики “єжових рукавиць” стосовно Москви. Не кажучи вже про те, що англійців бентежить зближення Франції і вже мало не відкрито проросійської Німеччини.

Відповідно, в інтересах англійців подальше фіаско Макрона щодо подальших домовленостей із Москвою.

Особисто мені більше симпатизує бачення Великої Британії, як і озвучений союз з нею. Особливо, якщо говорити про ризики такого сусідства в майбутньому. Адже, як показала практика, найсильніша “зброя” в арсеналі німців і французів – це їх глибока стурбованість.

Дмитро Воронков

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках PNK.TV

*Якщо Ви знайшли помилку в тексті 1News, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.


Джерело

Back to top button