Україна

Веймарський трикутник – Польща організовує саміт щодо України – новини


Фото з відкритих джерел

Зустріч планується провести у Берліні на початку наступного тижня

Польща намагається наступного тижня організувати саміт Веймарського трикутника (Польща, Німеччина, Франція) на найвищому рівні. Про це повідомив голова Бюро міжнародної політики президента Польщі Якуб Кумох у коментарі TVP INFO.

“Темою зустрічі може бути загроза російської агресії в Україні… Ми пропонуємо, щоб зустріч відбулася на наступному тижні, тоді можна буде розповісти більше про дипломатичні зусилля президента Дуди”, – зазначив він.

При цьому Кумох додав, що польська сторона також очікує на отримання інформації з цього приводу від німецької та французької сторін.

Зокрема зустріч планується організувати у Берліні на початку наступного тижня.

За словами політика, президент Анджей Дуда летить на відкриття Зимових Олімпійських ігор в Пекін, де також вестиме дипломатичні переговори на тему ситуації навколо України. Ці розмови мають на меті “вплинути на Путіна з іншого боку”.

Водночас очікується, що в Пекіні президент Польщі зустрінеться з лідером КНР Сі Цзіньпіном та головою МОК Томасом Бахом. Не виключено також проведення зустрічей з генсеком ООН та окремими лідерами пострадянських країн, які мають можливість безпосередньо спілкуватися з президентом РФ. Як повідомив польський посадовець, беруться до уваги усі можливості вплинути на позицію Кремля.

Також Кумох наголосив, що Дуда перебуває у постійному контакті з президентом України Володимиром Зеленським. За його словами, президент РП є “речником України” на всіх міжнародних форумах.

Новини за темою: Президент Швейцарії заявив про готовність прийняти новий саміт США – Росія

Як повідомлялося раніше, уряд Польщі схвалив рішення про надання Україні допомоги зброєю у вигляді протиракетних комплексів та амуніції.

Так, за словами очільника Міноборони Блащака, Україна отримає найсучасніше польське обладнання.


[ad_2]
Source link

Back to top button