Україна

Вчителі Херсона не хочуть співпрацювати з ворогом – ГУР

Вчителі Херсона не хочуть співпрацювати з ворогом - ГУР

Фото: instagram.com/p/CcuNtC-oipR

Вчителі Херсона не хочуть співпрацювати із ворогом

Окупаційна адміністрація Херсона провела збори директорів місцевих шкіл, на яких було висунуто вимогу з 1 вересня розпочати навчальний процес за російськими освітніми програмами.

 

Окупанти вимагають від вчителів Херсона переводити навчання на російські освітні програми, але особливого успіху в цьому процесі росіяни не мають. Про це повідомляє ГУР Мінооборони України.

 

“Окупаційна адміністрація Херсона провела збори директорів місцевих шкіл, на яких було пред’явлено вимогу з 1 вересня розпочати навчальний процес за російськими освітніми програмами. З близько 60 присутніх директорів шкіл пропозицію прийняли всього двоє. Відповідно, їм доручено провести збори своїх педколективів і змусити підлеглих оформитися за російським законодавством, уклавши договори з окупаційною адміністрацією”, – повідомляють у ГУР.

 

Повідомляється також, що аналогічні збори проведені з працівниками Херсонської дирекції залізничних перевезень Укрзалізниці, але поки що немає відомостей про успіхи вербування серед залізничників.

 

“Представники окупаційної адміністрації повідомили, що гроші виплачуватимуться лише працівникам, які підуть на співпрацю. При цьому розмір виплат буде вдвічі меншим від чинних зарплат Укрзалізниці. Очевидно, що в окупаційній адміністрації Херсона немає достатніх фінансових ресурсів щодо забезпечення життєдіяльності міста в умовах окупації. До того ж, у найближчій перспективі надходження цих фінансових ресурсів не планується”, – йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button