Цікаве

Вчені оцінили світові запаси підземних вод

Вчені оцінили світові запаси підземних вод

Фото: pixabay.com
Вчені оцінили світові запаси підземних вод

На тлі стабілізованих систем водоносних горизонтів, підкріплених історичними даними, дослідники підкреслюють можливість позитивних змін у цій галузі.

Вчені оцінили світові запаси підземних вод. Провідний автор Дебра Перроне зазначила, що їхнє дослідження, яке охоплює понад 1700 водоносних горизонтів, стало найбільшим у світі аналізом глобального рівня підземних вод, пише Science Daily.

За три роки вчені зібрали та проаналізували дані з мільйонів вимірювань рівня води в 1,5 мільйонах свердловин за останні 100 років.

Рівень ґрунтових вод зменшується у 71% водоносних горизонтів, а темпи цього виснаження прискорюються. Особливо гостро проблема проявляється в посушливих і напівпосушливих регіонах.

У 16% систем водоносних горизонтів рівень ґрунтових вод стабілізувався або відновився. Ці позитивні приклади демонструють, що з цілеспрямованими зусиллями можна змінити вкрай негативні тенденції.

Нагадаємо, вчені з Університету Ньюкасла у Великій Британії заявили, що до кінця століття близько половини з 215 тисяч льодовиків зникнуть з лиця Землі.

Вода на Землі давніша за Сонце – вчені

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button