Україна

Вчені: надмірне споживання свинини провокує розвиток розсіяного склерозу

Споживання свинини може спровокувати розвиток розсіяного склерозу. До такого висновку прийшли канадські учені, передає 1NEWS з посиланням на УНН.

Так, фахівці проаналізували рівень споживання свинини в різних країнах. І прийшли до висновку, що набагато рідше хворіють на розсіяний склероз жителі країн, де вживання продукту заборонено релігією.

Навпаки, яловичина навряд чи спровокує розвиток розсіяного склерозу, припускають експерти. І наводять як приклад Бразилію, жителі якої вживають достатньо велику кількість яловичини. Але мають при цьому низький рівень захворюваності.

“Жирні кислоти, що містяться в свинині та яловичині, відрізняються один від одного. Жирні кислоти, що містяться в свинині, підвищують вразливість нервових волокон головного мозку, а кислоти, що містяться в яловичині, – ні”, – припускають фахівці.

МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м’яса до 500 грам на тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров’я тим часом повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Червоне м’ясо – всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Back to top button