Україна

Вбивство полонених: Арестович пояснив причину “обстрілу” Оленівки


Вбивство полонених: Арестович пояснив причину обстрілу Оленівки

Арестович вважає за можливий варіант того, що росіяни вбили українських військовополонених напередодні, а за допомогою обстрілу намагалися приховати свій злочин.

 
Росіяни могли вбити українських військовополонених у колонії Оленівки ще до обстрілу бараку. У такому разі, обстріл був лише “замітанням слідів” злочину. Про це заявив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович у своєму Twitter-акаунті у п’ятницю, 29 липня.
 
“Попередньо, це не стільки (або не тільки) обстріл, скільки – схоже на спробу прибрати сліди після подій, що відбулися в будівлі. Одна з головних ознак – люди в будівлі не розкидані як від вибуху, а схожі на обгорілі тіла, які були мертві на момент початку пожежі”, – розповів він.
 
За його словами, фахівці-піротехніки, аналізуючи російське відео з Оленівки, звернули увагу на те, що картина більше схожа на підрив речовини з високою температурою горіння всередині самої будівлі, ніж на результат обстрілу.
 
Нагадаємо, за словами Арестовича, мешканці тимчасово окупованої Оленівки повідомили, що російські окупанти з Градів обстріляли колонії, де утримувалися українські військовополонені.
 
Раніше повідомлялося, що Росія вирішила відмовитися від захоплення Донецької області, щоб утримати окупований південь. Такою думкою поділився радник Офісу президента Олексій Арестович.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button