Події

Публічні заклики до геноциду українців та виправдовування війни – повідомлено…

Публічні заклики до геноциду українців та виправдовування війни – повідомлено про підозру окупаційним «рупорам Кремля» з Криму
 
????За процесуального керівництва прокуратури автономії двом окупаційним медійникам із Криму повідомлено про підозру у колабораційній діяльність та виправдуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України). Одному з них також інкриміновано публічні заклики до геноциду (ч. 2 ст. 442 КК України).

????Один із підозрюваних – ведучий авторської програми, що також транслюється на пропагандистському телеканалі «Крим 24», де він публічно підтримує дії окупантів та виправдовує повномасштабне вторгнення рф. Серед спікерів на цю програму був запрошений інший підозрюваний – керівник Сімферопольського осередку «Руської Єдності», який до того ж позиціонує себе як блогер та політолог.

????За даними слідства, саме він висловлював своє негативне ставлення до українського суспільства, яке, за його словами, «загрожує мирному і стабільному життю росіян і жителів окупованих територій України, а тому заслуговує на повне фізичне знищення».

????У своїх виступах вони систематично просувають проросійські наративи, виправдовуючи збройну агресію ворога крізь призму «визволителів».
 
????Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим

Back to top button