Україна

Ватикан дозволив благословення одностатевих пар, але є одне “але”


Ватикан дозволив благословення одностатевих пар, але є одне але

В опублікованому документі дозволяється блогословення священиками одностатевих пар, але воно не повинно нагадувати шлюбний обряд, адже вчення про шлюб залишається для церкви без змін.

Папа Римський Франциск схвалив доктринальну декларацію, яка дозволяє благословляти одностатеві пари. Однак підкреслюється, що цей жест душпастирської близькості має уникати будь-яких елементів, які віддалено нагадують шлюбний обряд, повідомляє Vatican News.

Відповідний документ було опубліковано у понеділок, 18 грудня, із підзаголовком “Про пастирське значення благословень”. У ньому є розділ з 11 пунктів “Благословення пар у нестандартних ситуаціях та пар однієї статі”.

Зазначається, що відповідну доктринальну декларацію “Fiducia supplicans”, видану Дикастерією доктрини віри, не можна плутати з таїнством гетеросексуального шлюбу, оскільки вчення про нього залишається для Римо-Католицької Церкви без змін, і благословення не означає схвалення союзу.

Згідно з постановою Ватикану, ці благословення не обов’язково мають стати нормою, і священики повинні приймати рішення у кожному конкретному випадку, а також “не повинні перешкоджати чи забороняти близькість Церкви до людей у будь-якій ситуації, в якій вони можуть звернутися по допомогу до Бога через просте благословення “.

Також уточнюється, що щоб уникнути “будь-якої форми плутанини або скандалу”, коли пара, яка перебуває в нестандартному положенні або одностатеві пари просять благословення, воно “ніколи не повинно передаватися одночасно з церемоніями цивільного союзу, і навіть не у зв’язку з ними”.

Раніше повідомлялося, що у Ватикані вперше в історії кардинала засудили до тюрми.

Папа Римський згадав у недільній молитві Україну

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button