Україна

Ватажку “ЛНР” Пасічнику оголошено підозру в нових злочинах


Ватажку ЛНР Пасічнику оголошено підозру в нових злочинах

СБУ задокументувала його діяльність щодо організації на тимчасово окупованій Луганщині незаконних виборів, а також його “обрання” на “посаду” так званого “глави ДНР”.

Служба безпеки України повідомила так званому “главі ЛНР” Леоніду Пасічнику про підозру у скоєнні нових злочинів проти національної безпеки України. Про це повідомляє пресслужба ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях.

Повідомляється, що спецслужба задокументувала його діяльність щодо організації на тимчасово окупованій Луганщині незаконних виборів, а також його “обрання” на “посаду” так званого “глави ДНР”.

“Зокрема, у січні-травні 2023 року він підписав низку так зв. “законів” та “указів” щодо організації та проведення в “ЛНР” виборів до так зв. “народного совєта” та представницьких органів “муніципальних утворень”. На підставі цих юридично нікчемних “правових актів” в області було організовано процес підготовки до незаконних виборів, які окупанти провели у вересні 2023 р. у відповідності до законодавства рф та так зв. “ЛНР”. 23 вересня, за поданням президента РФ та за власною згодою, Пасічник був добровільно обраний “народним совєтом” на посаду “глави ЛНР”. Він прийняв присягу на вірність “народу ЛНР”, конституції РФ, “конституції ЛНР” та офіційно вступив на посаду “глави ЛНР”, – йдеться в повідомленні.

Пасічнику за ці злочини загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Оскільки правопорушник переховується на тимчасово окупованій території, його оголошено у розшук. Вживаються комплексні заходи для його притягнення до кримінальної відповідальності, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року СБУ повідомила підозру так званому “голові ЛНР” Леоніду Пасічнику в посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України.

Раніше повідомлялося, що в Україні заочно судитимуть ватажка “ЛНР” Пасічника

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button