Події

Повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору керівництву гумцентрі…

Повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору керівництву гумцентрів «Єдина росія» на окупованій Луганщині

????Прокурори Лисичанської окружної прокуратури Луганської області повідомили про підозру чотирьом особам у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

????️За даними слідства, після окупації територій Луганщини рф почала відкривати так звані «гуманітарні центри» від політичної партії «Єдина росія».

????️Місцеві жителі з активною проросійською позицією обійняли керівні посади в таких «гумцентрах» у Лисичанську, Привіллі та Новодружеську Сєвєродонецького району.

????️Підозрювані надають матеріально-технічну допомогу загарбницьким угрупованням збройних сил рф. Це відбувається під виглядом забезпечення російською «гуманітаркою» постраждалих жителів.

????️У пропагандистських медіа вони систематично заявляють про всебічну підтримку рф. До роботи гуманітарних осередків залучають волонтерів серед місцевого населення.

????️Пособники ворога активно популяризують діяльність партії та окупаційної влади. У так званих «гумцентрах» активно розповсюджують російська пропаганда, роздають партійні газети та агітують за підтримку дій держави-агресора.

????️Наразі вирішується питання щодо оголошення фігурантів у розшук та обрання запобіжного заходу.

????️Досудове розслідування – окружна прокуратура. Оперативний супровід – СБУ.

БІЛЬШЕ

Back to top button