Україна

Вартість золота – ціни почали швидко зростати через російську загрозу – 1News


Фото з відкритих джерел

Вчора на торгах ціни на дорогоцінний метал сягнули 1904,9 долара за унцію

На тлі повідомлень про подальше нарощування російських військ на кордонах з Україною за останні вісім місяців ціни на золото досягли максимуму – до понад 1900 доларів за унцію. Про це повідомив Bloomberg.

Як зазначається, котирування золота на торгах у п’ятницю сягнули 1904,9 долара за унцію і зафіксувалися на закритті ринку у 1899,8 долара. При цьому востаннє такі ціни спостерігалися на ринку у червні 2021 року, коли максимум сягнув 1905 доларів.

Також протягом п’ятниці ціни дещо ослабли на тлі перемовин наступного тижня між держсекретарем США Ентоні Блінкеном і міністром закордонних справ Росії Сергеєм Лавровим.

Зокрема загроза вторгнення на тлі скупчення російських військ зменшує бажання інвесторів йти на ризики. І, як наслідок, підвищує привабливість таких активів, як золото.

Відомо, що дорогоцінний метал закінчив другий тиждень поспіль із приростом й очікується, що аналогічним буде третій тиждень.

Водночас аналітики Citigroup Inc. підвищили свій короткостроковий прогноз ціни з 1825 доларів до 1950 доларів за унцію.

1News за темою: Відведення російських військ від кордону України: Ціни на нафту почали стрімко падати

Нагадаємо, що станом на 18 лютого курс гривні стабілізувався до 28,34 грн/дол. і в разі відсутності негативних новин найближчим часом може стабілізуватися в межах 28-28,5 грн/дол.

За словами аналітика, геополітична ситуація і ескалація бойових дій на Донбасі залишаються головними драйверами ринку.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button