Україна

Вартість залізничних квитків збільшиться на 3%

Цього року АТ «Укрзалізниця» змінить комісійний збір при купівлі, поверненні та резервуванні квитків. В результаті це вплине на здорожчання квитків на 3%, повідомляє 1News з посиланням на повідомлення «Укрзалізниці».

Так, з 10 грудня 2021 року зазначений фіксований збір буде складати 30 грн замість 22 грн. Також комісійний збір – 20 грн – буде включено до вартості квитків на експрес Київ – аеропорт Бориспіль.

Таким чином, починаючи з завтрашнього дня квитки на експрес коштуватимуть 100 грн.

«Укрзалізниця» зазначає, що зміна вартості квитків для пасажирів буде вкрай незначною – в середньому збільшиться лише на 3 %, однак для підприємства таке підвищення дасть орієнтовно 6 млн гривень на місяць додаткових доходів, які буде скеровано вдосконалення систем продажу та інші потреби.

В той же час, залізниця зменшує розмір комісійного збору за резервування квитків для групових замовлень. Відтепер вартість резервування місць в разі бронювання квитків для групи кількістю більше 30 осіб становитиме 50 гривень з дорослого пасажира та 35 гривень з осіб віком до 18 років.

Таким чином АТ «Укрзалізниця» значно знизить вартість цієї послуги для пасажирів, адже раніше ціна резервування місць при групових замовленнях становила 80 гривень для дорослих пасажирів та 40 гривень для дітей, незалежно від розміру групи.

Раніше голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін на зустрічі «Інфраструктурний день», яку організувала EBA, повідомив, що товариство впродовж 2022 року не планує нових етапів підвищення тарифів на вантажні перевезення, окрім того, що призначений на 1 січня.

Back to top button