Україна

Вартість таксі в Україні – існує ймовірність зростання цін – 1News


Фото з відкритих джерел

Зокрема підняти тарифи прагнуть водії служб, які викликаються через додаток у смартфоні

По всій території України таксисти оголосили страйк та вимагали підвищення тарифів на 20-30%. Про це йшлося в сюжеті “Сніданку з 1+1”.

Як зазначається, підняти тарифи хочуть водії шести служб-агрегаторів, яких можна викликати через додаток у смартфоні.

За словами самих таксистів, вони страйкують проти сервісів, на які працюють, бо ті забирають у них завелику частину заробітку. При цьому, один з керманичів заявив, що отримує лише 55% від заробленого. А ще на ці гроші він має заправити авто й самостійно ремонтувати його. Тож єдиний вихід, як каже водій таксі, – підняти тарифи.

Також одна з компаній пояснила, чи погодяться на вимоги водіїв сервіси-агрегатори: “Бажання водіїв гідно заробляти цілком зрозуміле. Водночас існує й інше бажання пасажирів – їхати за нижчою ціною. Ми готові підвищувати базовий тариф на поїздку і вже робимо це у деяких містах, наприклад, у Києві. В інших містах ми готові підняти ціни, щойно дозволить ринкова ситуація. Водій має право обирати ту компанію, де вигідніші умови роботи”.

Водночас голова таксомоторної асоціації України Андрій Антонюк підкреслив, що ціни можуть бути вигідними і водіям, й пасажирам, коли їх будуть встановлювати перевізники спільно з місцевою владою в кожному місті індивідуально.

Таким чином, незабаром у Києві водії колоною вирушать до офісів компаній, в яких вони працюють. В інших містах водії на знак протесту просто не будуть брати замовлення.

1News за темою: Касові апарати в Україні можуть впровадити не лише для таксистів: Для кого вони обов’язкові

Як повідомлялося раніше, в Україні понад 20 видів професійної діяльності можуть зобов’язати сплачувати податки. В тому числі таксистів, репетиторів, малярів, фотографів, художників тощо.

Щоб сплачувати податки з підробітків, людині потрібно буде зареєструватися в податковій та використовувати касовий апарат.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button