Україна

ЗСУ підтвердили відрядження пілотів до США


ЗСУ підтвердили відрядження пілотів до США

Ідеться про досвідчених льотчиків, які працюють із західними партнерами, аби зрозуміти, як можна організувати навчальний процес, пояснив Юрій Ігнат.

Військові проводять аналіз навичок українських льотчиків та потреб потенційної навчальної бази щодо підготовки управлінням сучасними західними літаками. Для цього два пілоти прибули до США. Про це сказав спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, повідомляє Укрінформ.

“Ідеться про двох пілотів… (У США – ред.) аналізують готовність українських льотчиків, їхній бойовий досвід, їхні знання для того, щоб концептуально зрозуміти, скільки часу знадобиться, які потрібно витратити навчально-матеріальні засоби, яку базу вибрати для потенційного майбутнього навчання пілотів на тому типі літака, який буде визначено і який буде оголошено”, – сказав Ігнат.

Спікер командування Повітряних сил нагадав, що F-16 розглядається як найімовірніший для того, щоб стати основним бойовим літаком ЗСУ у майбутньому.

“Ці пілоти – вже досвідчені льотчики і працюють зараз із нашими партнерами, щоб зрозуміти, як можна організувати навчальний процес”, – зазначив він і додав, що необхідно також організувати підготовку військових інженерів та інфраструктури України до прийому західної авіатехніки.

Раніше ЗМІ повідомили, що до США прибули два українські пілоти для тестування їхніх навичок пілотування бойових літаків, включаючи винищувачі F-16.

А міністр оборони Олексій Резніков заявляв, що Україна отримає два-три типи літаків. А основним типом літака буде та машина, яка краще підійде ЗСУ.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button