Україна

Вакцинацію проти коронавірусу для дітей від 5 років почнуть розглядати з весни

В Україні почнуть розглядати вакцинацію дітей від 5 років орієнтовно з квітня 2022 року. Про це в інтерв’ю ВВС Україна заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Досвід інших країн, де вже проводять такі щеплення, показує, що це безпечно. Що завдяки щепленням від ковіду попереджають передчасну смертність, особливо на фоні важких соматичних захворювань. Попереджають спалахи в організованих колективах», – зауважив він.

За його словами, рекомендацій європейської технічної групи експертів щодо щеплення дітей від 5 років ще не було. Тобто на рівні Європи таке питання не розглядали.

«Ми плануємо розглянути вакцинацію дітей від 5 років орієнтовно з квітня», – зауважив Кузін.

В той же час головний санітарний лікар зазначив, що щеплення дітей старше 12 років роблять лише за бажанням батьків. Вже вакцинували близько 140 тисяч дітей віком від 12 до 18 років.

«Частота несприятливих випадків після імунізації дітей не більша, ніж серед дорослих. Тобто нічого незвичного не зареєстровано», – додав Кузін.

Санітарний лікар зазначив, що радив би провести щеплення, якщо дитина від 12 років має супутні заварювання – онко, астма, серцево-судинні. Бо перебіг ковіду у такої дитини може бут важким.

«Якщо дитина здорова, то рішення буде залежати від того, наскільки часто ця дитина відвідує організовані колективи…. Я б радив вакцинуватися. Це необхідно для персонального захисту», – підсумував головний санітарний лікар.

Back to top button