Україна

Вакцинація в Україні – За даними МОЗ, понад 62 тисячі підлітків повністю щеплені – 1News

Принаймні одну дозу вакцини отримали 73 тисячі дітей від 12 до 17 років


Фото з відкритих джерел

В Україні понад 62 тис. дітей віком від 12 років отримали повний курс щеплення проти COVID-19, ще 73 тисячі підлітків отримали одну дозу вакцини проти коронавірусної хвороби. Про це під час брифінгу сказала заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

“Станом на 11 лютого понад 73 тисяч дітей від 12 до 17 років отримали одну дозу щеплення від COVID-19, та ще понад 62 тисячі мають повний захист”, – сказала Карчевич.

Вона нагадала, що вакцинацію проти COVID-19 підлітки від 12 років можуть зробити в будь-якому пункті чи центрі вакцинації. Їх повний перелік доступний на порталі МОЗ “Вакцинація проти COVID-19”.

Для вакцинації із собою необхідно мати свідоцтво про народження для дітей 12-13 років, або паспорт та ІПН для дітей від 14 років. Ці документи потрібні для внесення даних про щеплення до Електронної системи охорони здоров’я.

Діти 12-13 років для щеплення повинні мати згоду одного з батьків або опікуна, для підлітків віком від 14 років така згода не потрібна.

1News за темою: Через поширення “Омікрону”: У МОЗ закликали батьків стимулювати підлітків щепитися проти COVID-19

Нагадаємо, головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що говорити про пом’якшення карантинних заходів в країні будуть після вакцинації 70% дорослого населення. До кінця 2022 року Міністерство охорони здоров’я планує щепити таку кількість українців.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button