Україна

Вакцинація в Україні – Кузін пояснив, як діяти, якщо відмовили робити щеплення – 1News

Головний санлікар наголосив, шо більшість питань можна вирішити


Фото з відкритих джерел

Головний санітарний лікар Ігор Кузін надав роз’яснення, як діяти у разі відмови робити щеплення від COVID-19. Більшість питань можна вирішити. Про це заступник очільника МОЗ написав на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначив Кузін, якщо у пункті щеплення чи центрі вакцинації, кажуть, що без підписаної декларації із сімейним лікарем не можуть зробити щеплення, то це не відповідає дійсності. Декларація не є обов’язковою для отримання вакцини проти COVID-19.

“І хоча з нею процес внесення даних до електронної системи охорони здоров’я буде швидше, проте і без неї це можливо. Достатньо мати із собою паспорт та індивідуальний податковий номер”, – додав він.

Якщо ж щеплення відмовляються робити через те, що попередня доза була введена в іншому закладі, то це також не відповідає дійсності. Адже отримати вакцину можна у будь-якому пункті вакцинації проти COVID-19, незалежно від того, де робили попереднє щеплення, зазначив Кузін.

1News за темою: Кузін: Наявність антитіл не означає повний імунітет до коронавірусу

Знайти актуальний перелік пунктів щеплення і центрів масової вакцинації та обрати найближчий можна за посиланням vaccination.covid19.gov.ua/list.

Водночас, якщо у вакцинації відмовляють через відсутність конкретної вакцини, то цю проблему також можна вирішити, повідомив Кузін.

“У першу чергу потрібно знати, що відсутність певної вакцини не може бути причиною відмовити у щепленні, оскільки наразі в Україні вже затверджені безпечні схеми комбінування вакцин проти COVID-19. Тобто можна використовувати різні типи вакцин для першої, другої та наступних доз”, – додав він.

Якщо причину відмови пояснили у необхідності відкривати новий флакон, то варіантів вирішення цієї проблеми є також декілька:

– можна вакцинуватися вакциною СoronaVac від Sinovac Biotech, яка містить 1 дозу у флаконі;

– можна залишити свої дані, щоб внесли в списки охочих вакцинуватися конкретною вакциною. Коли набереться достатня кількість людей – запросять на вакцинацію;

– аби не чекати – можна вакцинуватися будь-якою іншою доступною вакциною проти COVID-19.

1News за темою: Уряд схвалив план COVID-вакцинації на 2022 рік: Що він передбачає

Нагадаємо, в Україні впродовж минулої доби, 2 лютого, 73 195 осіб вакцинувалися від коронавірусної хвороби COVID-19.


[ad_2]
Source link

Back to top button