Україна

Вакцинація дітей – у США відклали схвалення Pfizer для дітей до 5 років – 1News


Harvard Health

Регулятор США заявив, що хоче отримати більше даних від Pfizer, щоб прийняти остаточне рішення про вакцинацію для наймолодших американців

 

Зазначається, що діти молодше 5 років – це єдина категорія населення в США, яка поки не отримала COVID-вакцину. Регулятор США заявив, що хоче отримати більше даних від Pfizer, щоб прийняти остаточне рішення про вакцинацію для наймолодших американців.

Очікувалося, що група експертів збереться 15 лютого і вирішить, чи слід дітям молодше 5 років почати отримувати вакцину Pfizer з двох доз. Проте в FDA вирішили, що відкладуть це рішення про тих пір, поки не отримають даних про три дози вакцини для цієї вікової категорії.

“Ми повідомимо оновлену інформацію про терміни проведення засідання консультативного комітету, як тільки отримаємо додаткові дані про третю дозу в цій віковій групі з триваючого клінічного випробування компанії і отримаємо можливість завершити оновлену оцінку”, – йдеться в повідомленні FDA.

Поівдомляється, що такі дані на основі клінічних випробувань Pfizer і BioNTech очікують отримати на початку квітня. Ранні дослідження вакцини Pfizer показали, що дві низькі дози вакцини для дітей від 2 до 4 років безпечні, але не забезпечують достатнього імунітету проти коронавірусу.

1News за темою: Данія планує навесні згорнути програму вакцинації від коронавірусу

Раніше повідомлялося, що в Європейському агентстві з лікарських засобів схвалили вакцину Pfizer від COVID-19 для дітей від 5 до 11 років. Вказано, що для дітей цього віку дозування буде нижчим, ніж у людей віком від 12 років (10 мкг порівняно з 30 мкг).

При цьому генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреїсус засудив широке застосування бустерних доз і щеплення дітей проти COVID-19. 

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що Міністерство охорони здоров’я дозволить COVID-вакцинацію дітей віком від 5 років, якщо виробник внесе відповідні зміни в інструкції до вакцини.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button