Україна

ВАКС зняв браслет стеження з Князєва


ВАКС зняв браслет стеження з Князєва

Під час засідання суду Всеволод Князєв заявив, що через систематичні відключення світла електронний засіб контролю начебто не є ефективним.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) продовжив до 27 липня термін дії обов’язків, покладених на колишнього голову Верховного суду Всеволода Князєва, але зняв із нього електронний браслет. Про це стало відомо під час засідання суду у понеділок, 27 травня.

Так під час засідання суду Князєв заявив що через систематичні відключення світла електронний засіб контролю начебто не є ефективним. Окрім того, пристрій “завдає серйозної шкоди його здоров’ю”.

У свою чергу суддя прийшов до висновку, що застава у понад 18 млн є ефективним запобіжником для Всеволода Князєва, щоб не порушувати покладені судом обов’язки.

Всеволод Князєв повинен прибувати до суду за першою вимогою, не від’їжджати за межі України, утримуватись від спілкування з свідками та здати паспорти для виїзду за кордон.

Таким чином ВАКС лише частково задовольнив клопотання прокурора САП.

Нагадаємо, 5 травня 2023 року детективи НАБУ затримали Всеволода Князєва за хабар у розмірі 2,7 млн доларів. Частину грошей правоохоронці вилучили в нього вдома, ще частину – у його робочому кабінеті. Гроші передали нібито за рішення на користь бізнесмена Костянтина Жеваго.

Згодом Князєва було заарештовано. Але в кінці січні стало відомо, що за нього внесли заставу, після того як ВАКС зменшив заставну суму з 20 млн гривень до 18,1 млн гривень.

На початку березня справу Князєва передали до суду. Йому загрожує ув’язнення на термін від 8 до 12 років, а також конфіскація майна.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button