Україна

ВАКС заочно арештував Жеваго


ВАКС заочно арештував Жеваго

Мова йде про справу у наданні хабаря колишньому керівництву Верховного суду. Костянтина Жеваго звинувачують у причетності.

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду (ВАКС) обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою власнику групи Фінанси і кредит Костянтину Жеваго, підозрюваному у наданні хабаря голові та суддям Верховного суду. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у середу, 10 липня.

Після затримання підозрюваного та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу, – йдеться у повідомленні.

У САП також додали, що на момент вчинення злочину і на теперішній час Костянтин Жеваго знаходиться на території Франції.

Нагадаємо, 5 травня 2023 року детективи НАБУ затримали голову Верховного суду Всеволода Князєва за хабар у розмірі 2,7 млн доларів. Частину грошей правоохоронці вилучили в нього вдома, ще частину – у його робочому кабінеті. Стверджувалось, що гроші передали за рішення на користь бізнесмена Костянтина Жеваго. У серпні йому оголосили підозру через хабар ексголові Верховного суду

А у травні ДБР повідомило нову підозру Жеваго та його трьом спільникам у справі виведення 519 млн грн з банку Фінанси та Кредит.

Також відомо, що Франція відмовила в екстрадиції Костянтина Жеваго.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 + 13 =

Back to top button