Україна

ВАКС визнав незаконним розслідування справи Роттердам – ЗМІ


ВАКС визнав незаконним розслідування справи Роттердам - ЗМІ

Майже тиждень тому Апеляційна палата ВАКС відмовила у задоволенні скарги на рішення про закриття справи.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України опублікувала текст рішення щодо законності закриття справи Роттердам+, пише РБК-Україна у вівторок, 27 вересня.

Згідно з рішенням ВАКС, постанова прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про закриття кримінального провадження від 20 травня 2021 року є законною, обґрунтованою та винесеною в рамках дискреційних повноважень прокурора.

Також суд підтвердив, що у кримінальному провадженні не завдано жодної шкоди державним чи громадським інтересам.

Згідно з рішенням суду, позивачі, які намагалися оскаржити рішення САП, – ГО ЦПК та феросплавні заводи Ігоря Коломойського – не мають жодних повноважень.

Крім того, Апеляційна палата не має заперечень щодо висновків слідчої судді першої інстанції після закінчення терміну досудового розслідування.

Згідно з рішенням суду, це свідчить про незаконність будь-яких подальших дій у цій справі та буде безумовною підставою для закриття провадження у разі направлення обвинувального акта до суду.

Нагадаємо, 21 вересня Апеляційна палата ВАКС відмовила у задоволенні скарги на рішення про закриття справи. Наступного дня глава САП заявив про скасування рішення про закриття справи Роттердам+.

Зазначимо, прокурори САП щонайменше чотири рази закривали справу Роттердам+.

Нагадаємо, у грудні 2020 року АМКУ ухвалив рішення про закриття розслідування за формулою Роттердам+. Відомство дійшло висновку, що формула не мала жодного негативного впливу на стан конкуренції на енергетичному ринку.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button