Україна

ВАКС виправдав колишнього директора Запорізького титано-магнієвого комбінату

Володимира Сивака звинувачували у розтраті коштів підприємства в сумі 492 млн грн

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін виправдувальний вирок Заводського районного суду Запоріжжя щодо колишнього директора Запорізького титано-магнієвого комбінату Володимира Сивака. Про це 1News повідомила прес-служба Group DF, до якої раніше входив ЗТМК.

Зазначається, що рішення ухвалили головуюча суддя Інна Калугіна, судді Даниїла Чорненька і Олександр Семенников.

Як повідомлялось, детективи НАБУ підозрювали Володимира Сивака у розтраті коштів підприємства в сумі 492 млн грн. 29 травня 2019 року у Заводському районному суді Запоріжжя оголосили виправдувальний вирок Сиваку.

У грудні 2018 року Запорізький титано-магнієвий комбінат, який належав олігарху Дмитру Фірташу, через суд повернули державі.

У березні 2019 року Касаційний господарський суд у складі Верховного суду повернув на новий розгляд справу про повернення заводу у власність держави.

Группа Дмитра Фірташа оскаржує передачу заводу державі.

Кіпрська компанія Tolexis Trading Limited, що входить в Group DF, оскаржила в суді наказ Фонду Держмайна України №1971 про приватизацію «Запорізького титано-магнієвого комбінату». Як повідомляє пресслужба Group DF, адвокати компанії подали позов з вимогою визнати переважне право Tolexis Trading Limited на придбання державної частки в статутному капіталі підприємства та визнати наказ ФДМУ недійсним.

Back to top button