Україна

ВАКС відправив екснардепа Микитася під домашній арешт


ВАКС відправив екснардепа Микитася під домашній арешт

Прокурор САП просив узяти екснардепа під варту з заставою 134 млн грн, однак суддя ВАКС відмовився застосовувати СІЗО для підозрюваного і призначив домашній арешт.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) 6 листопада визначив домашній арешт запобіжним заходом для колишнього народного депутата Максима Микитася, підозрюваного в заволодінні понад 307 млн грн коштів Міністерства оборони України. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Зазначається, що прокурор САП просив узяти екснардепа під варту з альтернативною заставою 134 млн грн, однак суддя ВАКС Олег Ткаченко відмовився застосовувати СІЗО для підозрюваного Микитася й призначив лише цілодобовий домашній арешт.

На це рішення ще може бути подана скаргу до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, колишньому народному депутату, його помічнику, трьом військовослужбовцям і директору компанії повідомлено про підозру в заволодінні понад 307 млн грн коштів Міністерства оборони.

Раніше повідомлялося, що забудовника Максима Микитася затримали після спроби дати рекордний хабар у 22 млн євро міському голові Дніпра Борису Філатову. Потім суд залишив екснардепа Микитася в СІЗО, але зменшив заставу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button