Україна

ВАКС ухвалив рішення про примусовий привід голови ОАСК Павла Вовка

Павло Вовк як голова ОАСК підозрюється у створенні та керівництві злочинною організацією, захопленні державної влади, втручанні в діяльність державних діячів та зловживанні впливом

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив клопотання слідства про примусовий привід до суду голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка.

Про це повідомляє 1NEWS.

Цього дня у ВАКС відбувалось засідання для обрання Вовку запобіжного заходу у вигляді застави у справі, яку розслідує Національне антикорупційне бюро (НАБУ).

Як заявляють детективи цього органу, Вовк як голова ОАСК підозрюється у створенні та керівництві злочинною організацією, захопленні державної влади, втручанні в діяльність державних діячів та зловживанні впливом.

1 лютого детективи НАБУ намагались вручити служителю Феміди клопотання про відсторонення його від адміністративної посади голови суду і тоді ж поінформували його про виклик до ВАКС на 3 лютого.

Нагадаємо, у справі, що розслідується, ідеться про зловживання низки суддів ОАСК, якими керував Вовк. Однак ні судді, ні Вовк не з’являються не тільки до НАБУ, але й до ВАКС, тож їх оголошено у розшук.

Ці судді, за версією слідства, в межах злочинної організації мали намір захопити державну владу шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів (ВККС) та Вищою радою правосуддя та створенням штучних перешкод у їхній роботі.

Судді ніби ухвалювали замовні рішення як у власних інтересах, так і в інтересах політичних і бізнесових кіл. При цьому ніби використовувалась схема з подання штучних адмінпозовів від підставних осіб з подальшим їх розглядом з наперед визначеним результатом.

НАБУ підкріплює свої підозри публічно. Так, правоохоронцями були оприлюднені сюжети з записами розмов, на яких ніби задокументована протиправна діяльність суддів.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button