Україна

ВАКС продовжив арешт Насірова, зменшивши заставу


ВАКС продовжив арешт Насірова, зменшивши заставу

Суд вчергове зменшив обвинуваченому розмір застави як альтернативного запобіжного заходу – з 70 млн грн до 65 млн грн.

Колишньому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову, який обвинувачується в одержанні понад 722 млн грн неправомірної вигоди, Вищий антикорупційний суд продовжив до 26 травня запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це 28 березня повідомляє САП.

Зазначається, що суд вчергове зменшив обвинуваченому розмір застави як альтернативного запобіжного заходу – з 70 млн грн до 65 млн грн.

За даними слідства, колишній очільник ДФС Роман Насіров за пособництва свого радника протягом 2015-2016 років забезпечив юридичним особам, підконтрольним власнику агрохолдингу, відшкодування ПДВ у розмірі понад 3,2 млрд грн. За це ексглава ДФС неправомірно одержав на свою користь та на користь третіх осіб понад 722 млн грн. Наприкінці жовтня минулого року ВАКС арештував Насірова з альтернативою застави у 523 205 865 грн.

Пізніше ексголові ДФС зменшили заставу вдвічі – до 261 млн грн. 9 листопада ВАКС продовжив до 7 січня строк тримання під вартою Насірова, але при цьому зменшив йому заставу до понад 120 млн грн.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 6 грудня залишила без змін запобіжний захід для колишнього голови ДФС України Романа Насірова у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання захисту ексголови ДФС Романа Насірова про закриття провадження зазвинуваченням щодо службового підроблення через закінчення строку давності.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button