Україна

ВАКС погодив заочне розслідування щодо екскерівника «ПриватБанку» Олександра Дубілета

Таке судове рішення створить умови для завершення розслідування щодо підозрюваного, який переховується від слідства за межами території України

Вищий антикорупційний суд задовільнив клопотання Національного антикорупційного бюро та погодив початок досудового розслідування щодо колишнього голови правління ПАТ КБ «ПриватБанк» Олександра Дубілета.

Таке судове рішення створить умови для завершення розслідування щодо підозрюваного, який переховується від слідства за межами території України, – інформує 1News.

Як заявив Центр протидії корупції, сам Дубілет брав участь у засіданні у режимі відеоконференції.

Він продемонстрував суду український та ізраїльський паспорти та зазначив, що повертатися в Україну не збирається, остільки тут йому “загрожує небезпека”.

Олександра Дубілета підозрюють за двома епізодами розтрати в часи роботи в найбільшому банку України. Мова йде про 137 млн гривень, які перерахували компанії “Інгосстрах” за день до визнання «ПриватБанку» неплатоспроможним у грудні 2016 року.

Також напередодні націоналізації 8,2 млрд гривень біли перерахован на рахунки компанії Claresholm Marketing Ltd.

15 лютого 2021 року Національне антикорупційне бюро заявило про оголошення підозри в розтраті 8,2 млрд грн трьом колишнім топ-менеджерам “ПриватБанку” : голові правління, його заступнику та керівнику департаменту міжбанківських операцій банку.

2 червня 2021 року Вищий антикорупційний суд заочно заарештував Олександра Дубілета, якого підозрюють за двома епізодами розтрати коштів установи. Заочно його взяли під варту, оскільки він зараз проживає в Ізраїлі.

Джерело: ZN.ua

Back to top button