Україна

В ЗСУ пояснили, чому Росія збільшила кількість обстрілів на півдні


В ЗСУ пояснили, чому Росія збільшила кількість обстрілів на півдні

РФ на тлі виборів намагається “переконувати” прихильників війни, що регіон чекає на “русский мир”, зазначила Наталія Гуменюк.

Російські війська посилили обстріли півдня України – Херсонської, Одеської та Миколаївської областей. Про це заявила в ефірі телемарафону очільниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“У них наближаються вибори, було проголошено потужно роботу по півдню України, вони продовжували переконувати всіх, що цей регіон продовжує чекати на “русский мир”. Й інших способів, крім як терор, вони не мають”, – пояснила вона.

Цієї ночі під обстріл потрапили прибережні населенні пункти Херсонської області. Ворог таким чином тисне, вдаючи своє “просування”.

“Ворог сильно тероризує Херсонську область, особливо прибережні населені пункти на правому березі. Це також продовження тієї самої передвиборчої кампанії. Вони намагаються переконати жителів тимчасово окупованого лівого берега, що вони нібито просуваються на правий, про те, що руський мир – це нібито добре. Мовляв, їм на лівому живеться тихо, а от правий берег постійно під обстрілами. Через це постійно тероризують населення і артобстрілами і безпілотниками”, – резюмувала Гуменюк.

Нагадаємо, раніше Наталія Гуменюк також повідомляла, що російські війська фактично відмовилися застосовувати авіацію на південному напрямку після збиття ЗСУ їхніх літаків.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button