Україна

В ЗСУ озвучили ситуацію на південному напрямку


В ЗСУ озвучили ситуацію на південному напрямку

Російські війська влаштували на окупованих територіях багатоешелоновану систему інженерних загороджень.

На південному напрямку росіяни використовуютьсмуги загороджень протяжністю від 10 до 40 км кожна. Для їх подолання необхідні значна кількість інженерно-саперних підрозділів. Про це розповів командувач Сил підтримки ЗСУ бригадний генерал Дмитро Герега, передає MilitaryMediaCenter.

“Складність ведення Силами оборони України наступальних дій на південному напрямку полягає в тому, що противник влаштував на окупованих територіях багатоешелоновану систему інженерних загороджень, яка складається з декількох смуг протяжністю від 10 до 40 км кожна, їх щільність достатньо велика”, – зазначив Герега.

Зайогословами, смуги загороджень включають в себе протитанкові мінні поля; невибухові загородження у вигляді протитанкових ровів; “зуби дракона”; протитанкові їжаки; дротові перешкоди.

Він заявив, що для подолання загороджень необхідні значна кількість інженерно-саперних підрозділів, особовий склад яких зможе пророблювати проходи в мінно-вибухових загородженнях противника як вручну, так і за допомогою спеціальної інженерної техніки. Однак наявність техніки для такої кількості загороджень поки що недостатня.

Повідомляється, що наразі Сили оборону сформували п’ять інженерно-саперних батальйонів. Частина особового складу пройшла підготовку за кордоном і вже виконує завдання у складі визначених угруповань, а також з розмінування деокупованих територій в Миколаївській, Херсонській та Харківській областях. Протягом липня-серпня близько 150 солдатів також пройдуть підготовку.

“Інженерні підрозділи отримали від країн-партнерів в якості матеріально-технічної допомоги до 100 одиниць спеціальної техніки, необхідної для пророблення проходів у вибухових та невибухових загородженнях (інженерні танки, установки та заряди розмінування, танкові мостові укладачі та інше). Наразі, здійснюється підготовка екіпажів зазначеної техніки за кордоном”, – розповів Герега.

Нагадаємо, заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українським військовим вдалося прорвати першу лінію оборони росіян на деяких ділянках півдня. Нині вони вийшли на проміжну лінію.

Як повідомлялося, за даними Генштабу, ЗСУ проводять наступальні операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Протягом минулої доби на фронті відбулось 36 бойових зіткнень.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button