Україна

В ЮНІСЕФ повідомили, скільки дітей в Україні вбила Росія


В ЮНІСЕФ повідомили, скільки дітей в Україні вбила Росія

У середньому щодня дві дитини стають жертвами агресії російської армії проти України. Росте й кількість поранених дітей.

Щонайменше 1993 дитини в Україні були вбиті або поранені з початку повномаштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року. Про це у понеділок, 13 травня, йдеться у звіті Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).
 

 
Вказується, що у середньому щодня дві дитини стають жертвами війни в Україні. При цьому у ЮНІСЕФ наголошують, що реальні цифри постраждалих – набагато більші.
 
“Як ми бачимо у всіх війнах, необдумані рішення та дії дорослих коштують дітям життя, безпеки та майбутнього”, – йдеться у звіті.

У Фонді також наголосили, що війна негативно впливає на психічне й фізичне здоров’я дітей.

“Окрім вбивств дітей та фізичної шкоди, спричиненої нападами, багато дітей по всій Україні зазнали втрат і насильства, які вплинули на їхні психічноме здоров’я та благополуччя. Половина підлітків повідомляють про проблеми зі сном, а кожен п’ятий має нав’язливі думки та спогади”, – вказують експерти. 

За інформацією фонду, майже половина дітей, які навчаються в школах України, не відвідують очну форму навчання, а майже мільйон дітей по всій країні взагалі не мають доступу до очного навчання через небезпеку.

Росіяни вивозять українських дітей з окупованих територій – ЦНС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button