Цікаве

Прийоми в написах на продуктах можуть приховувати їх шкідливий склад

Організму необхідно правильне харчування – для цього лікарі закликають уважно вивчати етикетки товарів, які ви купуєте. Це стосується інгредієнтів і тверджень на упаковках. Деякі з них є або помилковими, або говорять про шкідливий склад продукту.

Деякі люди вважають за краще їжу з низьким вмістом жиру. Експерти вказують, що продукти з написом “знежирений”, наприклад, молоко, йогурт, сир, не є такими корисними, як може здаватися. У такому випадку їжа втрачає смак, і цю втрату виробник заповнює за допомогою цукру або солі.

Іноді в продукти додають кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози. Він може бути присутнім в безалкогольних напоях, сухих сніданках і соусах. Продукт іноді називають альтернативою цукру. Однак деякі дослідження говорять про те, що організм сприймає такий сироп інакше. Це робить негативний вплив на здоров’я, кажуть експерти.

На упаковках часто можна зустріти напис»без цукру”. Такі продукти містять цукрові спирти: наприклад, сорбіт, маніт і ксиліт. Ці солодкі речовини не засвоюється організмом-тому вони здатні викликати діарею, вказують фахівці. На деяких продуктах великими літерами надрукована рекламна фраза “без додавання цукру”. В цьому випадку потрібно дивитися на вміст вуглеводів, адже цукор необов’язково додавати в те, що вже його містить природним чином.

Крім того, експерти закликають звернути увагу на мультизерновий хліб. У деяких випадках він обробляється так само, як і білий – тому він не завжди є таким здоровим, як багато хто вважає. У хорошому цільнозерновому хлібі зерна не очищають в процесі виготовлення. Так він зберігає всі корисні речовини і клітковину.

Джерело storinka.com.ua

Back to top button