Події

1 – 8 вересня: Підсумки тижня #ВоєнніЗлочини ⚖️ До 12 років позбавлення волі засуд…

1 – 8 вересня: Підсумки тижня

#ВоєнніЗлочини
⚖️ До 12 років позбавлення волі засудили російського військовослужбовця, який навесні 2022 року, під час тимчасової окупації Чернігівщини, побоями і погрозами «вибивав» інформацію про розташування ЗСУ.
???? Ідентифіковано сімох військових рф, яких підозрюють у мародерстві. За даними слідства, у березні 2022 року вони викрали майна на понад 1,3 млн грн з приватного будинку і підприємства у Броварському районі Київщини.

#Колаборанти
⚖️ 14 і 12 років за ґратами проведуть агентка держави-агресора та інформатор «днр». Доведено, що вони збирали і передавали інформацію з координатами розташування військових і правоохоронців на Донеччині.
⚖️ 11 років ув’язнення – вирок мешканці Харкова, яка коригувала вогонь по освітніх, медичних, торгівельних об’єктах та по житлових кварталах у центрі міста.

#СтопКорупція
???? Повідомлено про підозру двом посадовцям столичного медцентру і військкомату, а також їхньому посереднику. Їх викрито на організації схеми незаконного виїзду чоловіків за кордон.
???? На одержанні хабарів викрито і повідомлено про підозру шести працівникам Державної міграційної служби у Харкові. Слідством встановлено, що вони вимагали гроші за оформлення документів, отримуючи 300-500 тис. грн щомісяця.

#ОрганізованаЗлочинність
???? Російському олігарху – власнику консорціуму «Альфа-Груп» повідомлено про підозру в фінансуванні російського військово-промислового комплексу та державних воєнізованих організацій протягом 2014-2022 років.
⚖️ Перед судом постануть шестеро учасників злочинної організації, яка шляхом шахрайства заволоділа понад 92 млн грн коштів підприємств з різних областей України.

#СправаТижня
???? Відомому бізнесмену оголошено про підозру в легалізації майна, отриманого шахрайським шляхом. За матеріалами слідства, він легалізував понад 570 млн грн.

#ПодіяТижня
???? Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен і Генеральний прокурор Андрій Костін відвідали Бучу і вшанували пам’ять загиблих від російської агресії.

????Більше новин на https://gp.gov.ua

Back to top button